Tarwegriescake met courgette en rozemarijn

Hoofdgerecht

Voor een cakevorm van 20 cm lengte:

350 g griesmeel | 1 liter melk | 375 g courgette | 4 eieren | 75 g geraspte kaas | 125 ml slagroom | 3 takjes rozenmarijn

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kleine courgettes van 200-250 gram zijn eigenlijk het lekkerst omdat ze weinig pulp bevatten en de zaden ook nog heel klein zijn. Snijd de courgette(s) in de lengte doormidden en verwijder met een lepe de zachte pulp en zaden. Leg een rozemarijntakje in de cakevorm. Snijd met de kaasschaaf een aantal dunne plakken van de courgette (snijd in de lengte) en bekleed de cakevorm met de plakken courgette. Laat de plakken over de rand hangen. Rasp de rest van de courgette fijn. Kook de griesmeel gaar in de melk met 2 takje rozemarijn. Verwijder de takjes als de griesmeel gaar is. Klop de eieren met de room en de kaas en roer dit door de griesmeelpap, samen met de geraspte courgette. Giet de pap in de cakevorm en sluit de cake door  de overhangende courgetteplakken dicht te vouwen. Giet een laag kokend water op de bakplaat. Bak de cake 30 minuten. Haal hem uit de oven en laat hem 30 minuten rusten alvorens de cakevorm om te keren.

Categorie Recepten, Zomer I Trefwoorden , , .

Comments are closed.