Schorseneren in de schil gekookt

Bij het schillen van schorseneren worden de handen plakkerig. Een alternatief voor wegwerphandschoenen is om ze te koken in de schil. In dit recept wordt uitgelegd hoe dat gaat.

Hoofdgerecht voor 4 personen: 700 g schorseneren | zout, peper | 50 g boter | 4 el olijfolie | 2 tenen knoflook en 2 el fijngesneden bladpeterselie

Schorseneer is een wortelgewas dat in het najaar geoogst wordt. Meestal hangt er wat zand aan. Omdat we in de schil gaan koken moet eerst zo goed mogelijk het zand er vanaf geboend worden. Vervolgens kunnen ze ongeschild  in stukken gesneden worden en in een pan met wat licht gezouten kokend water gedaan. Laat ze ongeveer 10 minuten afgedekt koken. Ze moeten goed gaar zijn, het vorkje waarmee je erin prikt moet er makkelijk weer uit komen. Spoel de schorseneren af onder de koude kraan en nu zijn ze makkelijk te schillen. Verhit daarna de boter met olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook enkele minuutjes op een laag vuur. Voeg de schorseneren toe en schep ze om met het knoflook-botermengsel. Strooi er peterselie over en dien het op.

Categorie Herfst, Recepten, Winter I Trefwoorden .

Comments are closed.