Pruimentaart met amandelen

Goeiendag zeg, dit is smullen. Onlangs nog gemaakt met Reine victoria-pruimen van goeie grond.

1 pond pruimen | 50 g suiker | sap en geraspte schil van 1 sinaasappel | vanillestokje

voor het deeg: 150 g zachte boter | 150 g suiker | 2 eieren | 85 g zelfrijzend bakmeel | 1 theelepel bakpoeder | 100 g amandelen

Voor eroverheen: 30 g boter | 50 g geschaafde amandelen | 25 g basterdsuiker.

Verwarm de oven op 170 graden. Bak de gehalveerde, ontpitte pruimen met de suiker, het sap en de rasp van de sinaasappel en het merg van een vanillestokje 20 minuten in de oven. Klop de zachte boter met de suiker, eieren, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en gemalen amandelen tot een beslag. Giet dit in een met bakpapier beklede springvorm; pruimen en hun sap erbovenop en dan een half uur bakken. Smelt de boter en roer daar de geschaafde amandelen en bastersuiker door. Giet dit over de cake, verlaag de temperatuur tot 160 graden en bak dan nog zo’n 20 minuten. Aansnijden na afkoelen, lauwwarm is ie ook verrukkelijk.

Categorie Recepten, Zomer I Trefwoorden , , .

Comments are closed.