Gestoofde bleekselderij

Prima combinatie met vis of kip.

Hoofdgerecht voor 6 personen

3 struikjes bleekselderij | zout en peper | 30 g boter | 3 sjalotten, in dunne ringen gesneden | 500 ml groente- of kippenbouillon | sap van 1 citroen | 1 el suiker | bosje peterselie, fijngesneden

Bind de selderijstengels aan de bovenkant met een touwtje vast om tijdens het koken de harten bij elkaar te houden. Breng een grote pan water met zout aan de kook en leg de bleekselderij erin. Laat hem zachtjes 10 minuten koken en koel hem dan snel af door hem in koud water te leggen. Droog de stengels op een theedoek. Maak het touwtje los en snijd de uiteinden van de stengels eraf.
Smelt de boter in een pan en voeg de bleekselderij, sjalotten, bouillon, het citroensap, suiker en zout toe. Laat het geheel zonder deksel circa 30 minuten op een laag vuur koken; zorg dat het niet droogkookt! Breng de bleekselderij over op een schaal en strooi er wat versgemalen peper en veel fijngesneden peterselie over.

Categorie Herfst, Recepten, Zomer I Trefwoorden , , , .

Comments are closed.