Risotto met radicchio

Hoofdgerecht voor 2 personen

1 eetlepel boter | 1 ui fijngehakt | 1 teen fijngehakte knoflook | enkele blaadjes verse salie, fijn gesneden (of 1 eetlepel gedroogde salie) | 1 eetlepel verse (of gedroogde)rozemarijnblaadjes | 5 tomaten, in partjes gesneden | 1 krop radicchio, schoon en in reepjes gesneden | een halve liter bouillon (van een blokje: tuinkruiden of net wat je lekker vindt) | 175 gram risottorijst | 75 gram geraspte Parmezaanse kaas

Verhit de boter in de pan en bak de ui met de salie en rozemarijn enkele minuten. Voeg de knoflook en de risottorijst toe en roerbak net zolang tot de rijst glazig wit is. Dit is erg belangrijk, want als je de rijst tekort bakt duurt het erg lang voor hij later gaar is. Voeg vervolgens de stukjes tomaten toe en schep af en toe om. De rijst neemt het vocht van de tomaten op en kleurt een beetje rood. Voeg nog voordat al het vocht uit de tomaten is de radicchio toe. Ook het vocht van de radicchio wordt opgenomen door de rijst. Na circa 5 minuten giet je er wat van de bouillon bij, ongeveer een kwart. Af en toe roeren en ervoor zorgen dat de rijst niet helemaal droog komt te staan. Dus af en toe nog een scheutje bouillon toevoegen, tot de rijst gaar is. Dat zal alles bij elkaar een half uurtje zijn. En dan mag de kaas erdoor geroerd worden en is het eten klaar.

Voor kleinere eters volstaat is het een idee om minder risotto en minder kaas te nemen.

Categorie Recepten, Zomer I Trefwoorden , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *