Raapstelen stamppot

Een bos raapstelen | 4 ons aardappelen | melk

Raapstelen is voor mij meestal het eerste gewas dat ik oogst van de onbedekte teelt. Nou vroeg laatst iemand aan mij of het wel echt raapstelen waren die ik teel. Op het zakje zaad staat van wel: Raapstelen Namenia. Deze raapsteel heeft geen ronde bladeren, het is ingesneden blad, een beetje zoals een eikenblad. Later bedacht ik dat deze persoon wellicht het gewas dat ik bladmoes noem voor ogen had; die heeft wel ronde bladeren. Persoonlijk vind ik bladmoes niet zo lekker als raapstelen en daarom teel ik geen bladmoes meer.

De bereiding is eenvoudig. Schil en kook de aardappelen tot ze bijna gaar zijn. Was en snijd de raapstelen in korte stukjes en voeg die toe aan de aardappelen. Laat ze een minuut of 3-4 meekoken. Dan afgieten, fijnstampen en warme melk toevoegen om het smeuïg te maken. Wat zout erbij en op je bord eventueel piccalilly toevoegen.

Categorie Lente, Recepten, Zomer I Trefwoorden , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *