Lentesalade met geroosterde radijsjes en lamskoteletjes

Hoofdgerecht voor 4 personen
1 bos radijsjes| sap en rasp van 1 biologische citroen| 6 eetlepes koolzaadolie | 8 lamskoteletjes| 1 kropsla | 75 g veldsla | handje verse basilicumblaadjes | 1 theelepel fijne mosterd

Dit recept heb ik uit “Smaakmakend” van mei 2011.

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het loof van de radijsjes, maar laat nog een klein stukje groen zitten. Bewaar het loof. Meng de radijsjes in een bakblik met wat grof zeezout en peper en schep er een ½ eetlepel gerapte citroensap en 1 eetlepel koolzaadolie door. Schuif de bakplaat in de oven en rooster de radijsjes ca. 20 minuten tot ze zacht zijn. Wrijf de lamskoteletjes in met zout, peper en 2 eetlepels koolzaadolie. Laat ze 5 minuten liggen. Was de kropsla, sla de bladeren droog en scheur ze in stukken. Spoel de veldsla en het loof van de radijsjes in een vergiet onder koud stromend water en droog ze. Klop in een schaal een dressing van 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel water, moster, 3 eetlepels koolzaadolie en wat zout en peper. Schep de resterende citroenrap, kropsla, veldsla, radijsjesloof en basilicumblaadjes luchtig door de dressing. Bak de lamskoteletjes in een koekenpan zonder extra olie in 4-6 minuten mooi bruin. Keer ze regelmatig tijdens het bakken. Ze mogen van binnen rosé zijn. Verdeel de salade over 4 borden. Schep de radijsjes erop en leg de lamskoteletjes ernaast. Lekker met nieuwe aardappels…

Categorie Lente, Recepten, Zomer I Trefwoorden , , , , , .

Reacties zijn gesloten.