Gevulde pompoen

Dit is een recept uit het magnifieke boek “Hemelse spijzen” van Tini Brugge en Gert Vos. Ik heb het recept gebruikt als inspiratie voor het vullen van de Whiteskin pompoen. De oranje pompoen heeft een relatief grote kern met pitten. Voor het vullen moet je materiaal van buitenaf toevoegen, en hoef je de pompoen nauwelijks uit te hollen. Het enige wat je moet doen is het kapje eraf en de pittenkern verwijderen

Het recept: 1 middelgrote pompoen (1.2 kilo zou ik zeggen) | 150 g bulgur | 150 g havermout| 1 ui | 250 g gehakt (of iets meer noten als je vegetarisch wil) | 2 hardgekookte eieren | 150 g witte druiven | 50 g walnoten | 1 theelepel kerrie | 1 theelepel kaneel| 1/2 theelepel komijn, snuf nootmuskaat

Ik ga ervanuit dat je de pompoen hebt weten uit te hollen. Week de bulgur in 1/2 liter kokend water. Snijd de ui fijn en fruit deze in een beetje olie tot ze glazig is. Voeg het gehakt toe met daarin de kruiden en bak het rul. Snijd de gekookte eieren elk in 8 partjes. Halveer de druiven en verwijder zo je wilt de pitten. Hak de noten grof. Meng alles, ook het baksel en de havermout, door de gewelde bulgur. Vul hiermee de pompoen, plaats het kapje teru en bak de pompoen in een op 180°C voorverwarmde oven ca. 40 minuten.

Categorie Herfst, Recepten, Winter I Trefwoorden , , , .

Reacties zijn gesloten.