Courgette paté

Hoofdgerecht

1 kilo kleine courgettes | 125 g kipfilet | 100 g wit brood zonder korst | 1 ui | 10 fijngehakte muntblaadjes | 3 eieren | 50 ml melk | 50 ml slagroom | 3 eetl olijfolie | 15 g boter | zout en peper

De paté kan zowel koud als warm gegeten worden.

Besmeer de binnenkant van een cakevorm met boter. Verwarm de melk met de slagroom en giet dit op het brood. Laat het brood weken en prak het vervolgens met een vork fijn. Rasp de courgettes en snijd de gepelde ui fijn. Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 150 graden. Verhit de olijfolie in een koekepan en bak de courgetterasp, ui en kip op een matig vuur gedurende een 10 tal minuten. Schep het mengsel tijdens het bakken regelmatig om. Roer in een kom het courgettemengsel, brood (met de melk en de room) en de munt door elkaar. Roer hier vervolgens de losgeklopte eieren door. Breng dit op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in de cakevorm en denk af met aluminiumfolie. Prik met een vork een paar gaatjes in de folie. Bak de paté gaar in anderhalf uur. Controleer met een satéprikker of ie gaar is.

Categorie Recepten, Zomer I Trefwoorden , .

Reacties zijn gesloten.